Девети ремонт в образователна институция в Разград, в ДГ”Незабравка” всичко тръгна като по вода

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен участва днес в церемония първа копка по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническа база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на град Разград”. Събитието бе символично начало на строеж „Реконструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и оборудване на дворно пространство на ДГ №5 „Незабравка” в Разград. Това е деветият обект от образователната инфраструктура на община Разград, в който стартират ремонти дейности по този проект – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Г-н Хюсмен заедно с кмета на Община Разград д-р Валентин Василев направи първата копка на обекта, а заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на ДГ”Незабравка” Катя Георгиева плиснаха менче с вода за успеха на ремонтните дейности. Всички присъстващи на церемонията приеха като добър знак за успеха на проекта завалелият по средата на церемонията проливен дъжд, заради който се наложи по-голямата част от тържествената церемония да се проведе на терасата на детската градина. Оттам музикален поздрав към гостите отправи 7-годишната Габи, която е възпитаничка на ДГ”Незабравка”.

Гости на церемонията бяха и: началникът на РУО-Разград Ангел Петков, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, учители, родители граждани.

Изпълнението на строителните дейности цели въвеждането на мерки за енергийна ефективност, частично подсилване на сградата и терена в северната част на имота, както и привеждането на средата и дворното пространство към изискванията за общодостъпна и безопасна среда. По проекта се предвижда монтаж на топлоизолация по ограждащите стени и по покривите на сградата и замяна на старата дървена и метална дограма с ПВЦ и алуминиева дограма. В двора на градината ще се извърши изравняване на тротоарните настилки и премахване на бетоновите остатъци от басейн, ще се оформи вътрешен озеленен двор, ще се поставят нови детски съоръжения. Проектът предвижда и мерки за подобряване водоотвеждането на дъждовните води встрани от основите на сградата чрез подмяна на бетоновите плочници. Над терасите на втория етаж ще бъдат монтирани подвижни регулируеми сенници. Част от строителните и ремонтни дейности са и последващо затревяване на дворното пространство и оформяне на 3 нови къта за игра.

Изпълнението на обекта е възложено на ДЗЗД „ОП 3 – 5“, с. Разбойна, община Търговище, в рамките на проведена процедура за инженеринг, обхващаща изготвянето на инвестиционния проект, изпълнението на строителните и монтажни работи и упражняването на авторски надзор.

Срокът за работа на фирмата-изпълнител е до 30 ноември.

Строителният надзор ще извършва „Агенция Стройконтрол – ВТ“ ЕООД, гр. Велико Търново.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *