ДГ”Приказка” отваря за децата на медиците от COVID-отделенията в болницата

Община Разград откликна на молба на лекари от МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград и създаде организация за отваряне на 2 групи в детска градина, които да се посещават от деца на медицински лица, работещи в COVID-структури в лечебното заведение. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Молбата на лекарите бе подадена в понеделник в местната управа, а след издадена от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев заповед и съгласуване с МОН и РУО на МОН-Разград ДГ“Приказка“ отваря за 12 деца от утре, 2 декември, сряда.

Децата на лекари, санитари и шофьори на линейки от COVID-структури ще бъдат в две групи: две от тях са в яслена възраст – до 3 години, другите 10 са между 3 и 6 години. За по-малките ще се грижат две медицински сестри от ДЯ“Звездици“, храна ще им се осигурява от Млечната кухня в яслата. С по-големите деца ще работят учителки от ДГ“Приказка“.

Детското заведение е определено да приеме децата на медиците, тъй като е най-близо до болницата и за родителите ще е най-удобно да ги оставят там сутрин и да ги приберат вечер.

 

One Reply to “ДГ”Приказка” отваря за децата на медиците от COVID-отделенията в болницата”

  1. А децата на медиците които работят към общината ,какво да правят ..а другите деца ибте къде са.???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *