Две учителки и училищен директор – с награди „Неофит Рилски”

Две учителки от Разград и Исперих и директор на училище са тазгодишните носители от Лудогорието на наградата на Министерството на образованието „Неофит Рилски“. Отличията се присъждат за високи резултати и дългогодишна педагогическа дейност. Призовете днес бяха връчени на трите дами от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. На церемонията присъстваха и социалните партньори от СБУ Рада Нейчева и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Фаня Тодорова, които заедно с РУО са направили номинациите.

Новонаградените са: Сема Алиева – преподавател по география и икономика в ПГ „Васил Левски“ – Исперих; Татяна Василева – главен  учител в ОУ„Васил Левски“-Разград, преподавател в начална образователна степен, както и информационни технологии и предприемачество и на директорът на ПГТС „Христо Смирненски“ в Разград инж. Димитричка Ангелова.

Началникът на РУО Ангел Петков поздрави носителите на наградата „Неофит Рилски“ и изрази признателността си към това, което правят за децата на Лудогорието, особено сега – в различната година на пандемия.

Наградените преподаватели пък благодариха за отличията и подчертаха, че ги приемат като награда за всички колеги в своите училища, защото учителската професия е екипна работа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *