Две села са били без вода вчера, аварията е отстранена – докладва шефът на “Водоснабдяване-Дунав” на Областния управител

Област Разград не е застрашена от режим и проблеми с питейната вода. Това гарантира на работна среща с областния управител Иван Борисов управителят на „Водоснабдяване-Дунав“ ЕООД инж. Стоян Иванов – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

„В понеделник бе спряно водоподаването в селата Черешово и Сеслав, но днес аварията вече е отстранена“ , обяви той. Иванов припомни, че двете села се захранват от дълбок сондаж, в който има една помпа. Тъй като тя често се поврежда, от дружеството са пуснали в експлоатация съседен кладенец, неизползван от години. „Той ще бъде резервен вариант и при повреда хората в двете села няма да остават без вода“, ангажира се инж. Иванов.

Управителят на „Водоснабдяване-Дунав“ запозна областния управител с проблемите на дружеството. Те най-общо са свързани с високите разходи за добиване на вода и преноса й по система „Дунав“, както и с цената за потребителите, която е под себестойност и генерира загуби.

 

 1,114 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *