Две певици от ЦРД – с награди от национален конкурс за български песни

С две престижни награди се завърнаха от национален конкурс две млади певици от Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград.
Андреа Начева спечели Гран при в пета възрастова група, а Мария Стефанова с втора награда в трета възрастова група от V Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ в град Карлово. Конкурсът е включен в календара на Министерството на културата и в него певците пеят само на български език. Често това е предизвикателство за младите певци, но разградските момичета се справиха с чест със задачата – разказват от ЦРД.
Андреа представи песните „Сам“ на Лили Иванова и „Чудо“ на Маргарита Хранова. Мария изпя песните „Да започнем отначало“ на Орлин Горанов и „Остани“ на Паша Христова. Вокален педагог на момичетата е Свилена Дечева.
В конкурса взеха участие повече от 120 деца от 40 вокални школи от 27 града на страната. Изпълненията им бяха оценявани от жури в състав: Председател – Хайгашод Агасян- музикант, композитор, певец; Светослав Лобошки – музикант, композитор, аранжор; Георги Янков – музикант, певец, вокален педагог; Милена Пеева – музикант, певец, вокален педагог; Вензи – поп, хип-хоп и R’n’B изпълнител;
Андреа и Мария споделиха, че организацията на конкурса е била перфектна, както и озвучаването. Организаторите са били изключително любезни и много дружелюбни. „Непременно ще се върнем там догодина“, обеща майката на Мария в свой пост във Фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *