Две отличия за ОУ”Ив.С.Тургенев“ в края на учебната година

С две престижни отличия завършва учебната година за ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград – съобщават от образователната институция.

Учебното заведение бе отличено със „Знак за eTwinning училище“2020-2022 и “Глобално училище 2020“.

Знак за eTwinning училище се присъжда на приобщаващи и иновативни училища от цял свят и представляват модел за другите училища и местната общност като признати лидери в сферата на дигиталната практика и креативните подходи към педагoгиката, както и насърчаването на непрекъснатото професионално развитие на персонала. От 2013 г. ОУ”Ив. С.Тургенев” работи активно по etwinning проекти с ученици, а учители се включват и в обучителните събития и семинари, които предлага платформата. Някои от активните проекти, които продължават в дистанционна среда, са: “Да бъдем толерантни“, “В Европа – децата в страната на чудесата“ и „Гергьовден по капански“, като последните два ще бъдат представени от Айтен Кязимова на онлайн семинар за обмяна на добри практики между учители, организиран от Националното звено за координация на 30 юни 2020 г.

С проектно предложение „Слънцето грее еднакво за всички‘‘, изготвено от Айтен Кязимова, училището впечатли журито в Петия ежегоден конкурс за глобално училище и се нареди сред петте училища, отличени с приз за Глобално училище 2020. Инициативата ще включва партньорство с училища от Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия през период от 8 месеца. Ученици и учители от 6 континента ще обединят сили около глобалните цели за устойчиво развитие като представят тяхната гледна точка и решения на глобални проблеми. Водеща роля ще имат учениците, а учителите ще бъдат ментори. Планираните дейности ще се извършат под формата на разнообразни социални, културни, артистични и спортни дейности, разкриващи индивидуалността, любопитството и креативността на учениците, организационни умения и работа в екип. Училището ще получи награден фонд от 500 лв. за осъществяване на дейностите. Официалното награждаване ще се състои по време на VIІI конференция за глобално образование, която ще се проведе на 12-13 септември 2020 г. в София.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *