Две награди за певци от Разград от „Речни ноти”, имахме представител и в журито

С две награди се завърнаха от участието си в престижния конкурс за млади изпълнители „Речни ноти” двама певци от Разград. Градът ни имаше представител и в журито.

XVIII издание на Международен конкурс „Речни ноти“, който се проведе в Тутракан, е включено в календара на образователното министерство, в програмата за осъществяване на мерки за закрила на деца с изявени дарби. В конкурса участваха над 100 певци, които се изявиха в три раздела – „Индивидуални изпълнители“, „Вокални формации, дуети и триа“ и „Песни от мюзикъли и филми“. Председател на журито тази година беше композиторът Хайгаяод Агасян, а членове на оценяващата комисия бяха журналистът и музикален продуцент Николай Текелиев, диригентът Димчо Рубчев, Турсънай Кудерина – вокален педагог от Казахстан, Йордан Марков и Иван Гайдаров от Разград, носители на Гран при от предходни издания на конкурса.

Първа награда и целогодишна стипендия от МОН спечели Александра Златева от Разград. Тя се състезава в раздела за индивидуални изпълнители в четвърта възрастова група. В рамките на конкурсната програма тя се представи с „Ти сън ли си“ от репертоара на Лили Иванова и „i’ll Never Love Again” на Лейди Гага. Чрез явно гласуване журито я класира на първо място, което и осигурява и едногодишна стипендия от Министерството на образованието и науката. Александра взе участие в Гала концерта. Носителите на първо място в отделните възрастови категории се състезаваха във „Война на гласовете“. Александра е ученичка в X клас на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“-Разград, а от месец май е в класа на Кремена Кряколова в Младежки дом-Търговище.

На трето място в трета възрастова група пък е Васил Петров от Разград. Ученикът от ОУ”Васил Левски”-Разград се е представил с песните „Много пъти” на Георги Христов и „Dangerously” на Charlie Puth. Васил е възпитаник на Свилена Дечева от ЦПЛР Център за работа с деца-Разград.

Снимки: https://web.facebook.com/RechniNoti/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *