Две закъсали коли, три пожара и затворен път заради първия сняг в Лудогорието

Две закъсали коли, три пожара и още 12 инцидента, свързани с първия сняг в Лудогорието включва информационният бюлетин на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград за последното денонощие.

За през нощта до късния предиобяд днес е бил затворени и главния път Разград – Шумен.

Единият закъсал автомобил е бил край самуилското село Здравец, от него в 22,17 ч. на 18 ноември  са евакуирани двама мъже – на 18 и 23 години. В 23,36 ч. е получен друг сигнал за закъсала кола – край Ясеновец е евакуирано семейство с двегодишно дете.

Първият пожар е възникнал в 22,07 ч. в събота в къща на ул. „Островска” в Завет. Огънят е унищожил 10 кв.м. покривна конструкция. В 2,08 ч. на 19 ноември е пламнала къща на ул. „Бузлуджа” в Кубрат. Изгорели са 5 кв.м. гредоред, опушени са 5 кв.м. стени. Най-големи са щетите при третия пожар, възникнал в 6,38 ч. днес. Пламнал е автосервиз и стопанско хале в стопанския двор в Брестовене. Унищожена е постройка с 64 кв.м. разгърната площ, 10 кв.м. покривна конструкция, 2 автомобила, други 2 автомобила са с частични щети, унищожен е трактор, автоподемник, електрожен, вендинг кафе-автомат, инструменти. Спасено е стопанското хале с 40 броя рулонни бали в него.

Най-много са сигналите за паднали дървета по пътищата: в землището на Черковна, в землището на Ясеновец, в Кубрат, в Брестовене, на пътя Кубрат-Разград, в Пороище, на пътя Кубрат – Тутракан, в Завет.

Огнеборците са оказали техническа помощ и за: отстраняване на опасни предмети в МБАЛ”Св. Иван Рилски”, мирис на газ в бизнес зона „Перистър”, в трафопост на ул. „Вит” в Старо селище, техническа неизправност в ел.инсталация на къща на ул. „Васил Тинчев” в Исперих.

На два сигнала са реагирали пожарникарите и в петък, 17 ноември. Осигурили са достъп до жена в безпомощно състояние на ул. „Оборище” в Кубрат и гасене на пожар без материални загуби в отпадъци в землището на Раковски.

One Reply to “Две закъсали коли, три пожара и затворен път заради първия сняг в Лудогорието”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *