Две европопадения на „Лудогорец” в битката за „Гол на 2019 г. в България”

Два гола на „Лудогорец” от груповата фаза на турнира „Лига Европа” са сред номинираните в класацията за най-красив гол на годината.

Гласуването за „Гол на 2019 г. в България”се извършва онлайн на сайта Sportal.bg, номинациите са общо 15, 11 от тях са от мачове от българското първенство, 4 са от международни срещи, като единият гол е от мач на националния отбор.

Лудогорските номинации са за голове на Клаудио Кешерю и Рафаел Форстър. Интересното е, че и двете предложения са от мачове, в които тези футболисти отбелязаха по повече от един гол. Кешерю вкара 3 гола за победата на „Лудогорец” над ЦСКА-Москва с 5:1 в Разград, номинираният гол бе за резултат 3:1 и бе първият от неговия хеттрик. Форстър пък вкара два гола в Будапеща за победата на Орлите над „Ференцварош” с 0:3, номиниран е неговият първи гол, който бе от наказателен удар от разстояние 29 метра от вратата.

Можете да гласувате само за един от номинираните 15 гола, лудогорските са ТУК и ТУК.

Гласуването ще продължи до 12:00 часа на 5 януари. Наградата за най-красив гол за 2019 година ще бъде присъдена по време на церемонията “Футболист на годината”. 59-ото издание на анкетата се организира в партньорство от “Дакс Медия”, Българския футболен съюз и Българската асоциация на спортните журналисти. Церемонията на 5 януари 2020 година ще бъде излъчена пряко в Sportal.bg, Sportal TV, социалните медии на Sportal.bg и Novini.bg, както и в официалната фейсбук страница на националните отбори Team Bulgaria.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *