Два рейса ще возят до Бизнес зона “Перистър” – от “Орел” и Автогарата

Община Разград открива производство по издаване на общ административен акт, свързан с утвърждаване на изменение на маршрутните разписания на две градски автобусни линии – №3 и №8. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Заинтересованите лица ще имат възможност да се запознаят с проекта за решение на сайта на Община Разград и в продължение на един месец да направят предложения и възражения.

Предложението на заместник-кмета Мирослав Грънчаров е двете линии да водят до Бизнес зона „Перистър“, едната ще тръгва от жк „Орел“, а другата – от Автогара Разград. Те ще могат да се използват както от работещите в бизнес зоната, така и от учениците от близката гимназия – ПГССХВТ“Ангел Кънчев“, а също и от възрастни хора от „Орел“ и жк „Абритус“, които нямат собствен транспорт до близкия до бизнес зоната хипермаркет. Промяната се случва след подписка от над 60 служители от фирмите в бизнес зоната, както и след становище на управата на общинското предприятие. Двете маршрутни разписания са регламентирани, но не се използват по първоначалния си маршрут, а с изменението ще се извършва ефективно обслужване на гражданите, които желаят да пътуват по това трасе.

Предвижда се автобусна линия №3 да тръгва от начална сп. „Поща – Орел“ и да продължи движението си както следва: сп. „бл. 9 – Орел“, сп. „бл. 6 – Орел“, сп. „Централна – Орел“, сп. „Ивайло“, сп. „ЦДГ – Райна Княгиня“, сп. „Сан Стефано“, сп. „Дом на техниката“, сп.„Център“, сп. „ЕМЗ“, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – Клио Комерс, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“, сп. „ЕМЗ“, сп. „Център“, сп. „Дом на техниката“, сп. „Сан Стефано“, сп. „ЦДГ – Райна Княгиня“, сп. „Ивайло“, сп. „Поща – Орел“. Часовете на тръгване от началната спирка „Поща – Орел“ са: 07:15 ч., 08:15 ч., 11:15 ч., 12:15 ч., 14:15 ч. и 17:15 часа, те са съобразени с работното време на работещите в „Бизнес зона „Перистър“ и началото на учебния процес в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ г.

На автобусна линия №8 се удължава маршрутът на движение, като се добавят автобусни спирки след последната автобусна спирка на действащото маршрутно разписание сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – администрация, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“ – Клио Комерс, сп. „ОП Бизнес зона Перистър“. С добавянето на автобусните спирки ще се осъществи връзка между ж.к. „Абритус“ и ОП „Бизнес зона „Перистър“, като по този начин ще се удовлетворят исканията на работещите в „Бизнес зона „Перистър“, живеещи в ж.к. „Абритус“ и на учениците от ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ град Разград. Часовете на тръгване от начална сп. „Автогара“ са: 07:25 ч., 08:30 ч., 11:30 ч., 12:30, 14:30 ч. и 17:00 часа, те са съобразени с работното време на работещите в „Бизнес зона „Перистър“ и началото на учебния процес в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ град Разград.

Един месец след публикуването на проекта за изменение на маршрутните разписания докладната ще бъде внесена в Общински съвет-Разград и се очаква да бъде обсъдена от местните парламентаристи на последната сесия за мандат 2019-2023 г. в края на септември. След изтичане на законоустановените срокове и провеждане на процедури по избор на изпълнители двете линии може да започнат да се изпълняват през ноември или следващ месец.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *