Двама пострадаха при пожари – в Брестовене и Кубрат

Двама жители на Лудогорието са пострадали вчера при пожари.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че 61-годишна жена от село Брестовене е пострадала при пожар, пламнал около 22.45 часа на 15 декември. Огънят тръгнал вследствие на изтичане на газ от газова бутилка, намираща се в пристройка до къщата на жената. Пожарът е загасен от екип на ПБЗН-Завет, а потърпевшата е откарана в болница със съмнения за натравяне с газ. Няма опасност за живота й. Пламъците унищожили туристическа газова бутилка, 2 броя мебели, 3 броя черна и бяла техника и домашно имущество, опушени са и 70 кв.м. стени.

Малко по-рано в 20,17 ч. е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Страцин”20 в Кубрат – информират от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград. Леки обгаряния по ръцете и лицето е получил собственикът на имота. Откаран е с линейка на Спешна медицинска помощ-Кубрат, изгарянията му са обработени и е бил освободен. Огънят унищожил 60 кв.м. покривна конструкция, 5 броя мебели и домашно имущество.

Във вчерашния ден огнеборците от Лудогорието са реагирали на сигнали в автомобили с една и съща марка – „Ситроен Ксара Пикасо” .

В 11,19 ч. огънят е унищожил кола на ул. „Пирин”15 в самуилското село Хума, а в 17,27 ч. на пътя Разград – Исперих след село Ясеновец е катастрофирал автомобил от същата марка. Той е обезопасен против запалване от противопожарния екип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *