Двама пияни шофьори в ареста и 10 кубика дърва без контролна марка след полицейската операция днес

Двама души са задържани при специализирана полицейска операция, която се проведе днес на територията на община Самуил под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Единият от мъжете, на 46 години от Самуил, е установен да шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,50 промила. Другият – на 40 години от Желязковец, шофирал с 1,79 промила. В хода на спецоперацията са извършени претърсвания на имоти в селата Самуил, Хърсово, Желязковец и Голям извор. Иззети са близо 10 кубика дървесина от вида „цер“ без задължителната по закон контролна горска марка. За съхраняването на незаконна дървесина са образувани 4 проверки по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс..

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 109 лица и 81 моторни превозни средства. Съставени са 27 фиша, 15 акта и 2 протокола по чл.65 от Закона за МВР.

От осемте разкрити престъпления са образувани 3 бързи производства / две за шофиране след употреба на алкохол и едно за кражба на вода в село Голям извор/ и пет проверки / четири за държане на незаконно добити дърва и една за кражба на селскостопанска продукция – 85 кг царевица от частна земеделска нива в село Желязковец.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *