Двама от тримата нови с COVID-19 са от Ясеновец

Коронавирус

Двама от тримата новопотвърдени случаи на COVID-19 в Разградско са от Ясеновец.

Това става ясно от информация, обявена от Областна администрация-Русе.

Според нея двама нови пациенти, заразени с COVID-19 от село Ясеновец, област Разград, са потърсили лекарска помощ в УМБАЛ „Медика – Русе“. Те са съпруг и съпруга, съответно на 59 и 57-годишна възраст. Понастоящем и двамата са на стационарно лечение в болницата и са с двустранна бронхопневмония, а от около седмица се оплакват от задух, суха кашлица, отпадналост и втрисане. По-изразени са симптомите при жената, като тя е под постоянно лекарско наблюдение и се намира в интензивния сектор на отделението за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в лечебното заведение. И двете лица са с придружаващи заболявания, като 57-годишната жена е с хипертония, а мъжът има диабет и високо кръвно налягане. Както мъжът, така и жената не съобщават за контакт със заразно болни, а също и да са имали пътувания извън страната.

От Областна администрация-Русе уточняват, че тези случаи се водят към област Разград. От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско са 21, като 17 от тях са от област Русе, а четирима от област Разград.

Така на този етап от 27-те болни в Разградска област 2 са от Исперих, 3 от Разград, 4 от Бърдоква, за един нямаме данни, а всички останали са от Ясеновец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *