Двама общински съветници се пускат на изборите в Ясеновец, един – в Исперихско

Трима действащи общински съветници ще участват на частичните избори на 27 февруари в Разградско – двама в село Ясеновец и един в исперихското село Йонково.

Днес бе крайният срок за регистрация на кандидатите и двете общински комисии вече излязоха с решенията си за това колко и кои са участниците в битките за кметските постове.

Най-много са мераклиите за кмет на разградското село Ясеновец – четирима. Там първо, още на 28 февруари, са подадени документите на кандидата на „Демократична България-Обединение”, това е местният бизнесмен Рейхан Хюсеин. Джунейт Сали е кандидатът на „БСП за България”, той е таксиметров шофьор, бил е в листата за общински съветници на БСП на редовните местни избори през 2019 г. ГЕРБ участва на частичните избори с кандидатурата на общинския съветник от групата на ЗНС Ахмед Ахмедов. Последни са подали документите на своя кандидат от ДПС – той също е общински съветник, макар и по-отскоро – Танер Сали влезе в местния парламент на мястото на оттеглила се съветничка.

Общински съветник, също избран от листата на ЗНС на последните избори, е кандидатът на ГЕРБ за изборите в Йонково. Както е известно през 2019 г. кандидатите на ЗНС бяха подкрепяне от тогавашния областен управител Гюнай Хюсмен, който по-късно стана член на ГЕРБ и вече втори мандат е депутат от тази партия. Кандидатът за Йонково е съветникът от няколко мандата Мустафа Рашид. Негов единствен съперник за вота в Йонково пък е бившият кандидат и избран за кмет от листата на ЗНС Басри Чакъров, този път обаче се явява от листата на ДПС.

По двама са и кандидатите за кметския пост в Тодорово – Бюлент Хасан от ДПС и Бахтишен Мехмед от ГЕРБ, както и за този в Драгомъж – Джейхан Юсеин от ДПС и Синан Нури от ГЕРБ. Втори тур в Исперихско може да има само в Райнино, където кандидатите са трима – Ислям Хюсеинов от ГЕРБ, Осман Осман от ДПС и Мехмед Реджеб от БСП.

Припомняме, че вотът в Ясеновец се наложи след като избраният на редовните избори Сали Сали подаде оставка. За четирите исперихски села пък бе установено по съдебен път, че избраните кметове – Синан Нури от Драгомъж, Ислям Хюсеинов от Райнино и Басри Чакъров от Йонково и Бюлент Хасан от Тодорово – не са спазили законодателството, като след избора си в местната власт не са прекратили в указания в закона срок дейността на свои фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *