Двама нарушители с мотопеди – в Севар и Сушево

Пътна полиция

Двама нарушители с мотопеди са засечени по пътищата на Лудогорието в един и същ ден, единият е в Севар, а другият – в Сушево.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че мотопед „Sakt“ с белгийски номер е спрян в кубратското село Севар около 00.30 часа на 4 юни. В хода на полицейската проверка е установено, че 56-годишният водач шофира след употреба на алкохол и в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка – отнемане на свидетелство за управление на МПС с влязло в сила постановление от 17.09.2021 г. Пробата на мъжа с дрегер отчела 1,78 промила. Взета му е кръв за химичен анализ. Задържан е в Районното управление. Започнати са две бързи производства.

Нерегистриран мотопед марка „Fantic Issimo“ е спрян около 19.20 часа на 4 юни в заветското село Сушево. В хода на проверката, извършена от служители на РУ-Кубрат е установено, че 41-годишният водач управлява превозното средство след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,33 промила. По случая са образувани две бързи производства. Мъжът е задържан в Районното управление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *