Двама загинаха при катастрофа с разградски камион в Русенско

Две жертви взе поредната тежка катастрофа, станала снощи на пътя Русе-Силистра съобщава сайтът Русе Медиа. Загинали са млади мъж и жена на възраст между 20 и 25 години. Две момичета – на 15 и 17 години, и жена на 27 години са откарани в болницата с политравми в много тежко състояние.

Инцидентът е станал в района на Сръбчето след Дунав мост. Сигналът е подаден в 18.50 ч. Тежкотоварен автомобил с разградска регистрация е пътувал от Русе към Мартен, когато в него се е ударил движещ се в лявата лента лек автомобил „Алфа Ромео“, в който са пътували петима души. Предполага се, че водачът на камиона е направил забранен обратен завой на мястото, където това редовно се случва, макар че той отрича. При удара колата е разкъсала мантинелата и е излетяла в насрещното движение, след което се е обърнала в канавката. Движещият се зад нея към Мартен лек автомобил БМВ не е успял да реагира и се е ударил на свой ред в счупената мантинела и при завъртане се е блъснал в стълб на уличното осветление. В падналата мантинела се е ударила още една кола, само че пътуваща в обратната посока към Русе.

На мястото са изпратени първоначално три линейки, а след това още две заради големия брой пострадали – всички от обърналия се лек автомобил „Алфа Ромео“. Извикани са и екипи на пожарната, за да режат смачканата кола и да извадят пострадалите.

Екипи на полицията регулират движението, като за леките коли има обходен маршрут, а тировете изчакват на място. Причините за тежкия инцидент се изясняват.

Снимки: Русе Медиа

One Reply to “Двама загинаха при катастрофа с разградски камион в Русенско”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *