Двама депутати питаха разградските културни дейци за проблемите им

Народните представители от ГЕРБ Калин Вельов и Десислава Атанасова проведоха среща с културни дейци в Разград – съобщава пресцентъра на политическата сила.  „Желанието ми беше да се видя с всички вас, да се запозная и да набележа списък с проблемни моменти и задачи в различните подсектори на културата. Ще използвам този списък при разговорите си с Министерството на културата, Министерството на образованието, Министерството на финансите, от които зависят условията и средата на работа“, заяви пред културните дейци Калин Вельов. Той поясни, че вече е посетил дванадесет областни града, в които е провел срещи с културната общност в тях. Според него от изключително значение за бъдещето на България е да бъде осъзната приоритетната роля на културата.

„Радвам се, че днес имате възможност да се срещнете с хората на изкуството и културата, тези, които съхраняват българщината. Надявам се, че всички въпроси, които поставите пред него, ще намерят положителен отговор и решаване на проблемите” – заяви народният представител от Разградски регион Десислава Атанасова,

„Когато си народен представител, работата не е само да се свежда в законодателни инициативи и промени, имаш достъп до много администрации. Много е важно човек от средите на културата да бъде в контакт с управляващите, с политиците, с тези, от които зависи решаването на повечето проблеми“, посочи Калин Вельов.

Той заедно с разградския депутат Десислава Атанасова проведе няколко срещи с представители на културните общности в региона. Депутатите разговарях с изпълнителите от Капанския ансамбъл, от Театрално-музикалния център, представители на читалища и библиотеки, свободните творци. Културните дейци поставиха проблеми, свързани с възможностите за развитие, които трябва да им предостави държавата, имаха и актуални въпроси във връзка с подпомагане на конкретни каузи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *