Двама братя от Костанденец са загинали при катастрофата край Цар Калоян

Двама мъже загинаха в тежка катастрофа, станала около 10.00 часа днес на пътя Русе-Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В района на рибарниците след град Цар Калоян в посока Русе се удрят ТИР с варненска регистрация и лек автомобил “Опел Астра” с русенска регистрация. Колата, шофирана от 60-годишен мъж от село Костанденец, пътувала в посока Русе. При сблъсъка с насрещно движещия се МАН с прикачено ремарке, управляван от 25-годишен мъж от Провадия, на място загиват водачът на лекия автомобил и пътуващия с него 62-годишен мъж. По случая е образувано следствено дело. Движението на превозни средства в участъка на катастрофата се извършва в локалното платно и се регулира от екипи на “Пътна полиция”.

Продължава работата по изясняване на причините за произшествието.

Разград24/7 научи, че двамата загинали са братя, а шофьорът само преди няколко дни – в 14,00 ч. на 31 юли – е участвал в друго пътно произшествие. Със същия „Опел Астра“, размазан при днешния инцидент, при завой блъснал паркирано „Рено Лагуна“ в Цар Калоян и продължил към родното си село. Служители на „Пътна полиция“ спрели колата в центъра на Костанденец, пробата с дрегер тогава отчела 1,96 промила.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *