Двама братя в затвора заради наркоразпространение

Разградският окръжен съд одобри днес споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград и защитниците на обвиняемите братя Юлиян М. и Сергей М., с което те се признаха за виновни, че без надлежно разрешително държали и разпространявали високорискови наркотични вещества.

Юлиян М. е с постоянен адрес в Разград, с основно образование, осъждан, безработен. Той се призна за виновен в това, че на 06.07.2019 г. в Разград без надлежно разрешително придобил, държал с цел разпространение и разпространявал високорискови наркотични вещества. За извършеното престъпление Юлиян получи наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и шест месеца, което следва да бъде изтърпяно при строг първоначален режим.

По-големият брат Сергей М., също живущ в Разград, осъждан и безработен, се призна за виновен в това, че на 06.07.2019 г. в землището на с. Пороище без надлежно разрешително придобил, държал с цел разпространение и разпространявал високорискови наркотични вещества и техни аналози. За извършеното престъпление Сергей получи наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и четири месеца, което следва да бъде изтърпяно при общ първоначален режим.

        Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *