Двамата, които отвлякоха жена във Веселина, вече са обвиняеми и за кражба на два телефона

Прокуратура

Окръжна прокуратура-Разград привлича в качеството им на обвиняеми за отвличане на жена, противозаконно проникване в чужд имот и кражба Ф.Х. (63 г.) и Д.М. (25 г.), жители на две села в област Разград. Двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на марка за неотклонение. Това съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна.

Във вечерните часове на 10 януари 2024 година, Ф.Х. и Д.М. влезли противозаконно в дома на жител на трето разградско село. Нанесли удари на собственика на имота и му откраднали два мобилни телефона. Основната цел на противозаконните действия на двамата мъже била да отвлекат намиращата се в къщата 44-годишна жена, с която преди време 63-годишният имал интимна връзка, приключила бързо. Той обаче решил, че може отново да се съберат без да има нейното съгласие и така се стигнало до отвличането й.

Незабавните действия на служителите на ОД на МВР – Разград довели до бързото установяване местонахождението на двамата мъже и жената. Ф.Х. и Д.М. били задържани, а пострадалата – освободена и върната в дома й. Жената не е пострадала.

Действия по доказване и документиране на извършените престъпления продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Разград. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ обвиняемите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *