Да работят за честни и прозрачни избори пожела областният управител на членовете на РИК

Областният управител Владимир Димитров връчи днес на председателя на Районната избирателна комисия символично печатите, с които комисията ще работи за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Церемонията се проведе в зала 712 на Областна администрация. Преди това Областният управител прочете решението, определено от Централната избирателна комисия, с който се назначава състава на РИК в 18-ти МИР Разград: председател – Невин Скендер, заместник-председатели: Савина Миткова, Албена Йорданова, Жоро Чобанов, Диана Кирилова, секретар – Юмгюл Ахмедова, членове: Орхан Бедиханов, Виктор Викторов, Павлина Кившанова, Мариела Томова, Йордан Маринов, Айджин Азис, Мартин Георгиев .

Владимир Димитров връчи на Невин Скендер осигурените от Областна администрация 3 броя печати, съгласно решение №3060ЕПНС/10.04.2024г. Той пожела успешна работа на РИК и да работят за провеждането на честни и прозрачни избори. „Областна администрация ще оказва съдействие в работата на Районната избирателна комисия, с правомощията, които ни дава закона“, каза още Димитров.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си днес, 20 април 2024 година. Председателят на РИК получи и ключ за стаята, в която ще заседава – стая 108 на първия етаж в сградата на Община Разград.

След получаване на печата и ключа за стаята бе проведено и първото заседание на РИК. На него взето решение за определяне на срока за подаване на документи за регистрация на кандидатски листи от регистрираните партии и коалиции – от 22 април 2024 г. до 17.00 ч. на 7 май 2024 г. включително. Определен е и говорител на комисията – Юмгюл Ахмедова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *