Дарители помагат на деца без компютри, за да се включат в дистанционното обучение

Дарители от Разград помагат на деца без компютри да се включат пълноценно в дистанционното обучение, което вече близо месец се провежда в България.

Инициативата бе на фотографа Росен Иванов, на 30 март той оповести във фейсбук групата  Кауза Разград, че иска да подари лаптоп, който не използва, на дете, което няма възможност да учи онлайн поради липса на компютър. Търсеше съвет как да се свърже с такова дете. Дискусията в групата не само го свърза с такова дете, но и привлече други хора към инициативата.

Така благодарение на Росен Иванов и на Анелия Френкева четири деца от СУ“Христо Ботев“-Лозница вече имат компютри и могат заедно с връстниците си да се включат в дистанционното обучение, което съобразно днешните изявления на просветния министър, явно ще продължи още доста време.

Директорът на лознишкото училище Румяна Костадинова благодари на добрите хора, които дадоха урок по човечност на всички.

Тя допълни, че в училището има още няколко деца, които нямат компютри и се очаква да им бъдат предоставени от Министерството на образованието.

Според справка от Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков, на засега последното официално заседание на Областния кризисен щаб за борба с Коронавируса на 17 март, близо 10% от учениците в Лудогорието – 1039 от общо 10 790 – нямат интернет и задачите им се поставят от учителите по телефона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *