Дарители и в Хирургията на разградската болница, медиците благодарят

Екипът на отделението по хирургия към МБАЛ “Св. Иван Рилски” гр. Разград изказва огромни благодарности на всички фирми и физически лица, които самоинициативно и безвъзмездно се погрижиха за безопасното протичане на работния процес в отделението по хирургия в условията на пандемия.

В съобщение, изпратено до Разград24/7 началникът на Отделението по хирургия д-р Евгени Генев коментира, че „извънредното положение, наложено поради появата на Covid-19, промени изцяло ежедневието, с което сме свикнали. И докато част от хората се оказаха принудени да останат вкъщи, то медиците се сблъскаха с далеч по-сериозни проблеми – недостатъчно количество на стандартни и жизненоважни предпазни средства за работа, както и на специализирана екипировка в случай на заразен пациент с новия коронавирус.“

Д-р Генев обявява конкретно и фирмите, които са направили дарения за отделението: „Ориент 2000”- Сава Алексиев, „ММ Груп1” ЕООД –Мюмюн Мустафа, „Мемо Трейд”ЕООД- Мехмед Ердинч Ахмед. Те са предоставили  дезинфектанти и лични предпазни средства на  лекарите, медицинските сестри и санитарите в хирургичното отделение на разградската болница

„Целият екип благодари за загрижеността и отделените средства. Наясно сме, че в условията на пандемия и наложено извънредно положение, всеки собственик на бизнес  от какъвто и да е бранш е притеснен от бъдещото развитие на ситуацията и осъзнаваме какъв огромен жест е да отдели от бюджета си, за да подпомогне нормалното функциониране на дадено болнично звено. Пожелаваме здраве на Вас и Вашите семейства! С добри жестове като тези и със загриженост и отговорност един към друг ще се справим в тази трудна за всички ситуация!“ – завършва изявлението на д-р Генев.

2 Replies to “Дарители и в Хирургията на разградската болница, медиците благодарят”

  1. Без СПИРТА той е да завеждащият за вътрешна дезинфекция.

  2. За това пък началника на ОАИЛ скри всички предпазни средства необходими за ежедневната работа в отделението. Персоналът обслужва тежко болни с по 2 чифта ръкавици на дежурство и дезинфектант от рубриката Направи си сам. Къде са консумативите, били те дарение или нормална доставка в болницата можем само да гадаем, но като си знаем хората нищо чудно да са реализирани на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *