Дара, Кали и Хилда Казасян на панаира в Разград

Музика за всеки вкус ще има на традиционния Есенен панаир в Разград през тази година – става ясно от програмата на 28-мото издание на събитието, организирано от Община Разград.

12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи колички, ел.игри, стрелбища и др., 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика и др. ще бъдат разположени по алеите на Градския парк между 10 и 16 септември.

Откриването на панаира е от 20,30 ч. на 10 септември на сцена „Ронда” в парка. След приветствието на кмета д-р Валентин Василев започва новият концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“  български  филми. На сцената с Хилда ще бъдат: Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Специални гост-изпълнители: Теодосий Спасов и Васил Петров. Мултимедията е подготвена от Васил Къркеланов.

На 11 септември от 21:00 ч. отново на сцена „Ронда“ концерт ще изнесе група «Оратница» – българска музикална група, която съчетава български фолклор с елементи от съвременните музикални стилове, като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и др. Музиката е изцяло акустична – съчетание между диджериду, кахон/тъпан, кавал и глас.

На 12 септември от 20:00 ч. този път на площад „Момина чешма” ще бъде концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019”  – най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика на открита сцена с диригент Максим Ешкенази. Водещ на концерта ще бъде Герасим Георгиев – Геро,с участието на: Михаела Филева, Хари Ешкенази и др. Входът е свободен.

На 13 септември от 20:00 ч. в Градски парк на сцена  „Ронда” ще се проведе концерт на ЦПРЛ-ЦРД Разград, а на 14 септември от 20:00 ч. отново на същата сцена ще се проведе концерт на МШ «Илия Бърнев» Разград.

На 15 септември от 20:00 ч. концерт ще изнесе фолк-дивата Кали, а последния ден от панаира – 16 септември, който е първи учебен ден, ще зарадва младите хора от 20.00 часа на „Ронда” Дарина Йотова –  DARA.

Тази година съпътстващата програма включва и спортно събитие -Тенис турнир по двойки – мъже, за купата на Есенния панаир с награден фонд. Турнирът ще се проведе от 10 до 13 септември на тенискорта на ОУ „В. Левски“, като записването става до 8 септември на тел.0898365614 – Севдалин Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *