Групата за наблюдение на демокрацията към Европейския парламент обсъжда обстановката в България

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще обсъди днес на закрито заседание обстановката в България.

Това съобщи пресслужбата на Европарламента, цитирана от БТА.В заседанието ще участват зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, а също така представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата държави срещу корупцията към същата институция.

Поканени са и представители на гражданското общество. Очаква се срещата ще продължи от 10.00 до 14.30 ч. българско време. В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС.

Пресслужбата на Европарламента уточнява, че след заседанието не се предвиждат съобщения за съдържанието на разискванията.

Източник: www.durjavnik.bg

 

 669 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *