Горски служители събраха 1 тон боклуци в резервата “Сборяново”

Горски служители на Държавно горско стопанство „Сеслав“ – гр. Кубрат и доброволци изчистиха над един тон отпадъци от историко-археологическия резерват „Сборяново“. Това съобщават от пресцентъра на Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово.

Мероприятието бе част от инициативите за чествания на Седмицата на гората – празник на българската гора и лесовъдите, и бе подкрепено от музейни служители и доброволци – жители на с. Малък Поровец. Извозването на събраните над един тон отпадъци до регламентираните за изхвърлянето им места бе организирано от Община Исперих.

По случай Седмицата на гората, в административната сграда на ДГС „Сеслав“ се проведе и образователна беседа под наслов „Да пазим гората“ с деца от първи и втори клас на СУ „Христо Ботев“ град Кубрат. За изненада на домакините, децата бяха подготвили стихове и песни, както и много рисунки с горска тематика. Всяко дете получи като подарък образователни горски книжки – специални издания на Северноцентрално държавно предприятие ДП, разработени по методите на горската педагогика, целящи повишаване информираността и интереса на подрастващите към опазване на гората и нейните обитатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *