Гордост за Разград: 12-годишните „Вълци” са на финал на държавно първенство

От вчера „Вълци-Разград“ официално са сред 12-те най-добри отбора в България при 12-годишните момчета – съобщават от клуба.

Състезателите на треньора Пенко Велчев се представиха повече от достойно и са на път да върнат Разград там, където винаги е бил – сред най-добрите баскетболни школи в страната. Те си спечелиха правото да участват във финалите на държавното първенство, след като още в първия ден на квалификационния турнир в Силистра взеха две победи – срещу Дунав Русе 2016 с 89:36 и Светкавица Търговище с 89:23 точки.

„Изключително съм горд от представянето на момчетата! Бяхме си поставили цел, работихме усилено, за да я постигнем, и ето че сега можем да се поздравим с успех, за който в Разград от години само си мечтаем. Тези момчета са бъдещето на мъжкия баскетбол в града ни – трябва да ги видите как играят, впечатляващи са! Благодаря на всички родители, че ни се доверяват, подкрепят децата си и правят и невъзможното, за да тренираме интензивно.“, сподели главният треньор Пенко Велчев.

От клуба изказват огромните си благодарности към „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, които подкрепят проекта от самото му начало. „Инвестицията в децата е безценна и ние сме изключително благодарни на Лудогорско пиле за шанса да работим вече почти три години с прекрасни деца от града и да си поставяме високи цели“, казват Вълците. Тази година от клуба получават подкрепа и по наредбата за спорт от Община Разград и Министерство на спорта, което ще им даде възможност да създадат още отбори при най-малките, за да тръгнат по стъпките на батковците и каките, които са абсолютен пример за подражание.

Календарът със състезания през май е пълен – на 14 май момичетата до 14 години извоюваха четвърто място в крайното класиране в Североизточна България. Те се изправиха срещу Доростол Силистра, които победиха с 59:44 и отстъпиха във втория мач на Светкавица Търговище с 39:56 точки.

На 22 май пък предстои квалификационен турнир и за отбора до 12 години (момичета), които също имат амбиции за класиране на финали.

„Да пожелаем успех на децата. Те работят изключително фокусирано и дават всичко от себе си, както те, така и техните семейства, които ги подкрепят по пътя напред. Щастливи сме да бъдем треньори на тези деца и заедно да споделяме успехите“, заявяват от клуба.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *