Голям успех и при колоездачите: за пръв път през този век медал на шосе

Голям успех записа в историята си през този уикенд и колоездачният клуб „Спринт”-Разград. По думите на треньора на клуба Мирослав Минчев от началото на 21 век разградското колоездене не е печелило медал на шосейно състезание. Първият призьор на шосе е Георги Радославов, който участва в държавния личен отборен шампионат на шосе за момчета и момичета до 12 и до 14 години в Несебър.

СКК”Спринт”-Разград участва с петима състезатели в това състезание – Георги Радославов, Стайчо Стойчев, Христо Димитров, Калоян Стоянов и Петя Димитрова. Бронзовият медал на Георги Радославов е от дисциплината 5 км. бягане по часовник във възрастова група момчета до 14 години. В същата дисциплина Стойчо Стойчев е завършил 13-ти, Калоян Стоянов се класира на 11-то място във възрастова група момчета до 12 г., за него това е дебютно участие в състезание.

Треньорът Мирослав Минчев оценява представянето отбора като повече от добро, споделя, че е много доволен, конкуренцията в най-важното за тези възрасти състезание за годината е била голяма 15 клуба от цялата страна взели участие.  Започваме да се налагаме по шосетата и вече не ни спрягат само за пистов отбор – допълни още той.

Следващата седмица СКК”Спринт” ще участва и в ДЛОШ за юноши младша възраст до 16 години в град Сандански отново с 5 състезатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *