Глоби за четирима пешеходци миналата седмица

702 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 май 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 931 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци.

Прекратени са регистрациите на четири моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които един човек загина, а шестима пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 22 май на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението, свързана с абитуриентските празненства. За ден проверените превозни средства са 153, а лицата – 186. Извършени са 18 проверки на водачи за употреба на алкохол и наркотични вещества. Съставени са 32 фиша и 3 акта. Санкциониран е водач, отказал тест за наркотици. Двама са глобени за неизползване на колани, други двама – за нарушения като пешеходци. Засилените проверки ще продължат до 28 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *