Глобиха с по 200 лева двама от Свещари, сбили се пред избирателна секция на първия тур

Глобиха с по 200 лева двама мъже от Свещари, които се сбили през избирателна секция, докато чакали резултатите от първия тур на изборите.

От пресцентъра на съда съобщават, че състав на Окръжен съд Разград е потвърдил Решение на Районен съд Исперих от 31.10.2019 г., с което Нурджан А. и Сунай Х. от с. Свещари са признати за виновни в това, че в изборния ден на 27.10.2019 г. в село Свещари са извършили непристойна проява, изразяваща се в употреба на псувни и други неприлични изрази, скарване и сбиване, станали на публично място. С това си поведение двамата мъже са нарушили правилата за обществен ред и спокойствие – деяние съставляващо дребно хулиганство по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.

Със същото Решение Исперихският районен съд е наложил административно наказание – «глоба» по 200 лева на всеки от тях.

Делото пред Окръжен съд Разград бе образувано след жалба на Нурджан А., в която е направено искане да бъде отменено като неправилно обжалваното решение на районния съд като същият да бъде признат за невинен, алтернативно размерът на наложеното му наказание да бъде намален до минималния.

Окръжните съдии приеха, че решението на Районен съд Исперих е правилно и законосъобразно.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

От решението на първата инстанция става ясно, че инцидентът е станал пред избирателна секция в селото, докато местните хора чакали резултатите от вота. Поводът обаче не били изборите, а стара вражда между съпругата на Сунай и дъщерята на Нурджан. Двете жени се скарали, едната подвикнала на бащата на другата да види какво прави дъщеря му, намесил се и другият мъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *