Гласуват такса смет за Кубрат в четиризвезден хотел в Бургас

В четиризвезден хотел в Бургас ще е последното заседание за годината на Общински съвет-Кубрат. Това става ясно от прессъобщение на местната управа.

Изнесената сесия започва в 16,00 ч. на 20 декември в конферентната зала на хотел “Авеню” в морския град. 16 докладни записки са включени в дневния ред. Сред тях е и одобряване на план-сметка за необходимите разходи по Закона за местените налози и битови отпадъци за 2020 г., както и на размера на такса смет за догодина. Първоначално не успяхме да намерим проекта на докладната, но след уточнение от пресцентъра на Община Кубрат стана ясно, че план-сметките са публикувани ето тук.

В дневния ред на Общински съвет-Кубрат влизат още: избор на делегат и заместник-делегат за отчетно-изборното общо събрание на Сдружение „Толерантност“, както и на представител в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Р България (НСОРБ), на представител в Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, а също и упълномощени представители за Общото събрание на Асоциация общински гори. Общинарите ще гласуват решение относно удължаване срока на договора за търговско управление на управителя на ВиК “Меден кладенец” в Кубрат, както и решение за удължаване на срока на предоставен безлихвен заем на водното дружество от общинското предприятие „Кубратска гора” ЕООД. Очаква се на сесията да бъде удължен и срока на предоставен временен безлихвен заем от общинския бюджет в размер на 29 хил. лв. на ВиК „Меден кладенец“. Очаква се да бъде гласувано и прехвърлянето на активи от Община Кубрат – първостепенен разпоредител с бюджет, на Детски градини – на финансово-счетоводно обслужване към обслужващо звено за оперативно управление и финансово осигуряване на функция „Образование“– второстепенен разпоредител с бюджет към Община Кубрат (прехвърляне на активи от един разпоредител с бюджет на друг разпоредител с бюджет в системата на първостепенния разпоредител с бюджет в рамките на отчетна група Бюджет)

Изнесените сесии на местните парламенти са практика от няколко години на част от местните парламенти в Лудогорието, подобни заседания се насрочват около големи празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *