Гецовската детска градина като софийските – едва побира децата

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Милена Орешкова се срещнаха с директора на ДГ“Здравец“-Гецово Милена Христова във връзка със сигнали, подадени в Община Разград от родители и служител в учебното заведение. И на четирите сигнала бе намерено решение по време на разговора или непосредствено след него – съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Детската градина се посещава от 42 деца, които в следобедните часове се събират в една група, което затруднява учебно-възпитателният процес, допустимият по закон брой деца в една група е 25 – оплакаха се родители. Това е така, тъй като учителката, назначена за втората група през септември, е излязла в дългосрочен болнични, а на нейно място не е назначен заместващ учител, това обаче ще се случи след Нова година – увери директорката. Децата, които живеят в Осенец и Дряновец, се прибират по родните си места с училищен автобус още около 15,00 ч., което създава неудобства за работещите родители – е вторият сигнал. Този проблем също бе решен по време на разговора, уточнено бе, че рейсът ще минава в по-късен час – 17,00 ч. Според третия сигнал градината няма да работи на 6 януари, директорката обясни, че това нейно решение е коригирано и градината ще приеме своите възпитаници на Йордановден. Учителката, която е в болнични, също е подала сигнал, че предстои освобождаването й, което не е съобразено със законовите изисквания.

Директорът на детската градина в Гецово обясни, че има затруднения при обособяването на помещение за втората група, тъй като не е осигурено отопление освен с калорифер. Обсъждан е вариант с инсталиране на котел и парна инсталация, котелът вече е закупен, предстои монтирането на инсталацията. В първите работни дни на Новата година от служители в „ОП”Парсктрой” ще бъдат монтирани и още детски легла, които тъй като по думите на Христова част от наличните са повредени.

По-добра комуникация с родителите препоръча на директорката кметът Бояджиев, Христова увери, че през януари предстои родителска среща, на която ще бъдат представени решенията на поставените от хората проблеми.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *