ГЕРБ с конкретни приоритети през следващия мандат, ще се борят за 2 депутатски места

ГЕРБ първи от политическите сили, които регистрираха листи за изборите на 4 април в Разградски избирателен регион, представиха конкретни приоритети за следващия манта. Това стана на две поредни пресконференции в клуба на ГЕРБ днес. На първата народният представител от ГЕРБ и водач на партийната листа Десислава Атанасова направи своя отчет за свършената работа, а на втората след това представи и останалите членове на листата заедно с някои от основните приоритети за следващия мандат.

Атанасова сподели, че в настоящия парламент основните й ангажименти са били в областта на законотворчеството и на външната политика, важна част от работата й като народен представител е било и лобирането за решаване на проблемите на местните хора, които те са поставяли пред нея при посещенията й Лудогорието. 100 милиона лева за инвестирани през мандата в пътна инфраструктура, а над 20 милиона са получили общините с Постановления на Министерски съвет, правителството на Бойко Борисов не прави разлика между това кои политически сили са спечелили доверието на хората в местната власт – коментира Атанасова. Тя бе категорична още, че на 100% е изпълнено обещаното за региона.

По думите й до края на мандата за региона се очакват още три финансови транша за региона – 1 500 000 лева за ремонта на джамията „Ибрахим паша“, пари за проектиране на бившата сграда на ДНА, както и за почистване на 14 км. от дерето на река Бели лом от Пречиствателната станция до след Дряновец. Атанасова оцени като добра екипна работа сътрудничеството с областния управител Гюнай Хюсмен, тандемът им можел да се обобщи в три думи: „Работа, работа, работа“. Заяви още, че се надява хората да оценят усилията им на вота на 4 април.

След пристигането на част от останалата листа Атанасова ги представи един по един. От представянето стана ясно, че представител на гражданската квота е единствено Красимир Христов от Кубрат, а областният управител, който преди 4 години бе в това положение вече е член на ГЕРБ. Атанасова, Хюсмен и областният лидер Валентин Василев заявиха категорично, че ще се борят за два мандата за ГЕРБ в следващия парламент. Заявиха още, че ще водят толерантна кампания, без нападки и компромати.

Припомняме, че на втора позиция в листата на управляващата партия е областният управител Гюнай Хюсмен, на трета – бившият зам.-кмет и бивш областен управител Галина Георгиева, четвърта е д-р Зоя Велкова, пета – директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Валентина Френкева, шести е секретарят на областната партийна структура Владимир Димитров, седми – бившият общински съветник от Кубрат – бизнесменът Красимир Христов, а осми – кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозница на последните избори Айдън Шабанов.

Представителите на ГЕРБ обявиха, че считат листата за равнопоставена по отношение на пол и толерантна по отношение на етнос.

Ето и конкретните ангажименти на ГЕРБ за следващия мандат: създаване на хоспис в МБАЛ-Разград, както и изграждане на православен параклис и молитвена стая за мюсюлманите; внасяне на законодателна промяна, даваща възможност във всеки общински център за изграждане на лекарствен пункт за продажба; ремонт на пречиствателната станция; ремонти на училищата и детските градини и читалищата, които още не се ремонтирани; цялостен ремонт на библиотеката в Разград; цялостен ремонт на колодрума, ремонти на пътищата: Разград – Кубрат(от табелата на Разград откъм входа на Търговище покрай Биовет, след пътя Русе – Варна през Стражец и Киченица), Побит камък – Завет – Веселец, Сеново – Дряновец, Балкански – Благоево, Дралфа – Чудомир – Лозница, Пороище – Студенец – Ловско, Черешово – Божурово – Юпер – Бисерци, Кубрат – Медовене – Брестовене – Завет – Малък Поровец – Драгомъж – Исперих – Китанчево – границата със Силистренска област. За ремонтите на теми пътища ще се търсят различни начини на финансиране: от европроекти и през Агенция Пътна инфраструктура.

One Reply to “ГЕРБ с конкретни приоритети през следващия мандат, ще се борят за 2 депутатски места”

  1. Герб се изчерпаха!!! Време е за нови лица ! Гласувайте за Николай Михов бюлутина номер 7 !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *