ГЕРБ-Разград: ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ РЕМОНТ НА БИБЛИОТЕКАТА В РАЗГРАД МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ЗАВЪРШЕН ДО НАЧАЛОТО НА ЗИМАТА

От ГЕРБ-Разград излязоха с позиция по отношение на ремонта на РБ”Проф. Боян Пенев”:

“За поредна година Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград ще посрещне есенно-зимния сезон с течащ покрив и проблеми с отоплителната система. Въпреки наличието на одобрен в миналите мандати проект „Енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в община Разград“ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., очевидно разградската библиотека и тази година няма да е реновирана. Причината е в забавата да бъдат предприети действия по откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Още през януари 2022 г. община Разград обявява обществена поръчка с предмет “Изпълнение на строително-монтажни работи в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ гр. Разград по проект “Енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в община Разград“. Кандидатите за участие в поръчката за ремонта са четири фирми, като нито една от тях не е от Разград или региона. За изпълнител е определен „Парсек груп“ ЕООД гр. София. Договорът е сключен на 15.07.2022 г., като срокът за изпълнение е 120 календарни дни от датата на Протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. Задължение на Община Разград, посочено и в цитирания договор и в Наредба  №3 от 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, е да сключи договор с регистрирано лице за изпълняване на строителен надзор. За да започнат строителните работи, това лице, заедно с представител на строителя и на общинската администрация подписват Протокола за откриване на строителна площадка.

Ако община Разград беше изпълнила задълженията си, строителната площадка можеше да бъде открита и строителните дейности да започнат от края на юли. Ако това беше станало, до втората половина на месец ноември, ремонта на Регионалната библиотека трябваше да бъде завършен. Само че ръководителя на проекта – зам.-кмета на Община Разград – г-н Добрин Добрев е зает с друга по – важна дейност… При едно добре работещо ръководство на общината, голяма част от дейностите, вече щяха да бъдат изпълнени, като служители и читателите, щяха да посрещнат зимата в реновирана сграда.  Но очевидно нашето не е…”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *