ГЕРБ отново се похвалиха, че са победители в община Разград, резултатът бил шамар към местната власт

Резултатът на предсрочните избори за 47-ми парламент утвърди ГЕРБ като първа политическа сила в община Разград. Това се похвалиха на първата си пресконференция след вота от ГЕРБ-Разград.

Всъщност обаче новината оттам бе, че Десислава Атанасова като водач на две листи на ГЕРБ е избрала да влезе в Народното събрание от Русе, а не от Разград. Тя ще подаде заявление до ЦИК със своя избор, когато бъдат обявени конкретните избрани депутати. Така Разградска област за втори пореден път ще бъде представлявана от втория в листата Гюнай Хюсмен.

Атанасова припомни, че от 2009 г. ГЕРБ неизменно има свой представител от Разградски избирателен регион в парламента. Обяви и броя на гласовете в община Разград – 3018. Изключително радостно е за нея, че това е повече от двете взети заедно коалиции, управляващи община Разград – БСП е с 1674, а Демократична България – с 1460 гласа. Според Атанасова това е своеобразна оценка на жителите на общината към ръководството на общината и своеобразен шамар към местната власт, тъй като действащият кмет бе в листата на БСП, а действащ зам.-кмет бе водач на листата на Демократична България. Според Атанасова ГЕРБ стои стабилно и „фактът, че Разградска област повярва на нашата листа, е доказателство за това, че сме работили неуморно и сме показали резултати. Включително смятам, че хората оцениха всички усилия, свързани с инфраструктурните проекти при последното правителство на Борисов, всички средства, които се отделяха от общините в областта, без значение, че не се управляваха от ГЕРБ.“. Тя припомни, че на едно от последните си заседания правителството на Борисов отпусна 1 900 000 лв. за ремонти в Разград, отбелязвайки иронично: „виждам, че се снимат ръководството на общината по новоасфалтираните булеварди“.

Атанасова поздрави победителите на национално ниво, като изрази надежда, че ще успеят да сформират правителство, защото на България е нужно редовно правителство и заяви, че ГЕРБ няма да бъде тиха и безропотна опозиция, защото има хора с опит, знаещи, можещи и изискващи. „Няма да им е леко на управляващите“ – прогнозира Десислава Атанасова.

Както тя, така и Гюнай Хюсмен благодариха на избирателите, които са ги подкрепили и на партийните активисти и симпатизанти, ангажирани с кампанията. Хюсмен, както и след изборите през април заяви: „готови сме и за четвърти избори, защото работим с душа и сърце.“. Той също изтъкна, че по време на управлението на Борисов в региона са инвестирани държавни средства и риторично попита колко са отпуснатите средства от служебното правителство за Разградска област и сам си отговори – 0.

Областният председател на ГЕРБ д-р Валентин Василев пък отправи обвинения, че „част от нашите хора бяха привиквани и заплашвани с отстраняване от работни места, с техни роднини да си загубят работните места в една 11-етажна сграда плюс допълнително един водач на една листа. Оня горният си знае работата, точно тези партии имат най-слаби резултати на изборите в Разград, на съвестта им оставям и на Господ какви ще бъдат последствията за тях. Плашенето не води до никакви резултати. В цялата ни история от 2009 г. ГЕРБ не сме си позволявали да заплашваме никого, да принуждаваме някого насила или нещо подобно.“. Василев допълни, че очаква отстраняване от работа на членове на комисии.

Секретарят на областната структура на ГЕРБ-Разград Владимир Димитров също благодари на избирателите и партийните активисти за подкрепата.

One Reply to “ГЕРБ отново се похвалиха, че са победители в община Разград, резултатът бил шамар към местната власт”

  1. трима депутати от ДПС (един под прикритие) и един от по-миналия век. Честито на Разград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *