ГЕРБ: Как Община Разград финансира предизборен ремонт на „къщата на БСП“ за близо 53 хил. лв.

ГЕРБ-Разград излезе с позиция във връзка с обществена поръчка, обявена от Община Разград:

“На 15 юли 2022 г. Община Разград е обявила обществена поръчка за строителство, с предмет „Текущ ремонт в сгради, собственост на Община Разград“. Решението за откриване на процедурата е подписано от Добрин Добрев, в качеството му на изпълняващ длъжността кмет. Двете сгради включени в предмета на поръчката са общинска собственост с адреси в гр. Разград – ул. „Цар Асен І“ № 3 и ул. „Витоша“ № 3. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 60 164,39 лв. без вкл. ДДС, като за сградата на ул. „Цар Асен І“ № 3 е 47 872,99 лв. без ДДС, а за тази на ул. „Витоша“ № 3 – 12 291, 40 лв. без ДДС. Строителните дейности предвидени за изпълнение в сградата на ул. „Цар Асен І“ № 3, включват: цялостен ремонт на покрива, топлоизолация по стени, монтаж на нови врати и прозорци, монтаж на метална козирка и парапет, монтаж на окачен таван и на нови осветителни тела. Дейностите предвидени за изпълнение в сградата на ул. „Витоша“ № 3, касаят единствено ремонт на покрива.

Оферта е подала една единствена фирма – „НИК СТРОЙ 2000“ ЕООД, гр. Русе. За ремонта на сградата на ул. „Цар Асен І“ № 3 е предложила обща стойност в размер на 52 985,72 лв. с вкл. ДДС, а за тази на ул. „Витоша“ № 3 – 12 878,84 лв. без ДДС.

Със свое решение от 09.08.2022 г., изпълняващия длъжността кмет Добрин Добрев е определил „НИК СТРОЙ 2000“ ЕООД, гр. Русе за изпълнител на текущите ремонти. С Договор за обществена поръчка № 278 от 20.09.2022 г., кмета на Община Разград – Денчо Бояджиев е възложил изпълнението й, като стойността му е в размер на 65 864,56 лв. с вкл. ДДС.

На пръв поглед, поредната поръчка, касаеща реновиране на сградния фонд на Общината. Но въпросният имот на ул. „Цар Асен І“ № 3 е добре познатата на всички разградчани „къща на БСП“. Доста интересно съвпадение на обстоятелствата, свързани с това, че възложител е не кой да е, а водача на листата на Коалиция „БСП за България“ в 18-ти МИР – Разградски, още повече, че сградата е предоставена за безвъзмездно ползване на политическата формация. Друго недоумение буди големия вид и обем на строителните дейности, които ще бъдат изпълнени. Включени са дейности по вътрешен и външен ремонт на цялата сграда, за разлика от другата, която е предоставена на Сдружение „Женска независима ромска организация „Кармен“ и Сдружение „Диабет-Разград“ и касаят единствено ремонт на покрива. Нима другите политически партии, ползващи общински сгради или помещения не заслужават да им бъдат реновирани, въпреки лошото им състояние?

Явно неслучайно е определен водача на листата на коалицията, имайки предвид „общинските“ му заслуги към партията. Все пак трябва да се стимулират активно членовете и симпатизантите на БСП, за да работят за успеха на кандидурата му в Разградска област, с оглед на поредните три неуспеха през изминалата година. Остава „неясен“ отговора на въпроса, толкова ли е наложителен ремонта на къщата на БСП, въпреки че доста общински имоти са в окаяно състояние и имат спешна нужда от ремонт. Сумата от 53 хил. лв. е напълно достатъчна, за да изгони гълъбите „наематели“ от ап. 20, в ж.к. „Орел“ бл. 24, вх. Г, както и да се извършат ремонти в други общински имоти, в които да бъдат настанени семейства с жилищни нужди, каквито в община Разград не са никак малко. Три години общинското ръководство, не успя да намери средства за ремонт на покрива на сградата на бившия Битов комбинат, където се помещават редица наематели, от които Общината получава приходи, но за отрицателно време в изборна година, успя да намери за цялостен ремонт на къщата на БСП. Явно ръководството на Община Разград няма интрес да се грижи за всички граждани, а само за привилигированите от тях.

Дали пък коалицията не пести финансови средства за предизборната си кампания, вместо да ремонтира сградата, която ползва безвъзмездно, тъй като богатата Разградска община може да си позволи подобен разход или просто е по – удобно, масрафа да го плати данъкоплатеца…за пореден път…”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *