ГЕРБ – без изменение, излиза на изборите със същата листа

Доскорошната управляваща партия ГЕРБ ще се яви на изборите на 11 юли със същата листа в Разградски регион, както и на 4 април. Предложението със същите 8 имена за коалиция ГЕРБ-СДС бе внесено днес в Районната избирателна комисия. Засега видимата разлика бе, че за вота на 4 април цялата листа вкупом дойде да се регистрира, а днес документите бяха внесени от водача на листата Десислава Атанасова, шестият в листата Владимир Димитров и областния лидер Валентин Василев.

Ето така изглеждаше листата на ГЕРБ-СДС за изборите преди 2 месеца, така изглежда и за 11 юли.

  1. Десислава Вълчева Атанасова
  2. Гюнай Хюсмен Хюсмен
  3. Галина Милкова Георгиева-Маринова
  4. Зоя Петрова Велкова
  5. Валентина Маркова Френкева-Белчева
  6. Владимир Димитров Димитров
  7. Красимир Димитров Христов
  8. Айдън Нихадов Шабанов

„Явяваме се с отбора, който се представи изключително добре в изборите за 45-тото Народно събрание. Надяваме се, че хората, които ни познават, знаят възможностите и качествата ни и отново ще ни отредят особено за община Разград първото място“ – заяви водачът на листата Десислава Атанасова. „Имаме програма, стратегия, която за съжаление и във връзка с пандемичната обстановка  вероятно не успяхме добре да обясним на хората, защото нямаше толкова срещи с тях, тъй като беше забранено“ – допълни Атанасова. По думите й в тази кампания ГЕРБ ще води  интензивен диалог, програмата в национален мащаб и с приоритетите на регионални ниво ще бъде представена пред избирателите. Атанасова вметна и критика към опонентите си, които според нея цяла кампания не намерили време да посетят областта. „И тогава, и сега ще бъдем до хората и ще говорим с тях, очакванията са ГЕРБ да е първа политическа сила в община Разград, да запази и надгради постигнатия резултат от предходните избори.“.

Припомняме, че на изборите на 4 април ГЕРБ-СДС събра 11 673 гласа, което бе достатъчно за 1 мандат и Десислава Атанасова стана за втори път депутат от Разград, вторият – бившият областен управител Гюнай Хюсмен събра 5359 преференции, 178 гласа не му стигнаха да изпревари водача. Вероятно и в тази кампания това ще е основната интрига в листата. В късния следобед се потвърди информацията, че Атанасова ще е част от още една листа – тя бе регистрирана втора в листата на ГЕРБ-СДС в Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *