В Търговищко откриха мъртъв обявеният за издирване Здравко от Гороцвет

Обявеният за издирване преди два дни Здравко Димитров от село Гороцвет е открит мъртъв в Търговищко – става ясно от информация, разпространена от ОДМВР-Търговище.

Оттам съобщават, че непосредствено след получен около 9 ч на 10.10.2019 г. сигнал за намерен труп на мъж в местността „Караклъ“, на около 1 км източно от с. Съединение, община Търговище, криминалисти на РУ-Търговище и ОДМВР-Търговище са заминали за мястото на инцидента. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който видими следи от насилие по тялото не са констатирани. Установено е, че то е на 37-годишен мъж от с. Гороцвет, община Лозница, обявен на общодържавно издирване по молба на близките му на 9.10.2019 г. В близост до тялото е намерен велосипед, с който същият се е придвижвал. Трупът е откаран в МБАЛ-Търговище за аутопсия. Резултатът от нея потвърждава, че няма данни за насилствена смърт. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Припомняме, че 37-годишният мъж напусна дома си в лознишкото село Гороцвет около 17 часа на 8 октомври 2019 г. с велосипед и от тогава е в неизвестност. На следващия ден близките му подадоха молба в полицията да бъде обявен за издирване. По техни данни е болен от шизофрения и не може да общува с чужди хора. Предполага се, че е паднал от велосипеда си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *