В събота Разград бе столица на брейка

Над 80 участници от 16 отбора от цялата страна участваха във второто издание на турнира по брейк „Funk Busters” в Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Събитието се организира от Спортен брейк клуб „Shadows Crew“-Разград и Българската Брейк Федерация с подкрепата на Община Разград, ЦПЛР Център за работа с деца, арт студио „D’Amore“, както и на фирмите: „Биовет“, „Лудогорско пиле“, хотелски комплекс „Лес“, „Алфахим“, „Алфатрейд“, Агенция Адрес, „Гами“ЕООД, „Дин груп“, „Пътконсулт“, „МАТ“ООД, „Фарма тийм“, Огнян Обрешков.

Квалификационната част от състезанието се проведе в залата на Общински културен център в събота, а привечер финалите бяха на открито – пред Новия театър – и събраха много зрители, които аплодираха атрактивните изпълнения на състезателите.

Финалите бяха открити от заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров, който от името на местната управа пожела на участниците да се забавляват, докато се състезават, защото така ще вдъхновят още много хора и ще направят своя спорт още по-популярен. Г-н Грънчаров коментира, че този спорт е и изкуство, и за да си успешен в него, трябва по негови впечатления да си комплексен състезател – добър артист, добър атлет и добър танцьор.

Поздрав към участниците в надпреварата отправиха момичетата от Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова.

Индивидуалните битки бяха в 6 възрастови групи и надпреварите за медалите често затрудняваха журито в състав: Златко Йончев, Валери Димитров – Quit и Иван Желязков – Spago. Тримата журиращи първи показаха своите умения, а след това гласуваха пред публиката с посочване на по-добрия от определената двойка финалисти, при различия в мненията имаше и трети тур на битката.

Три състезателки от разградския отбор „Shadows Crew“ се класираха на финалите. От тях златен медал в кат. 16-18 г. спечели Ив Дескова, а Миа Грънчарова и Кристиана Шамова заеха четвъртите места в категориите си, съответно 10-12 г. и 13-15 г.

В състезанието, което е част от Държавния календар на Българската Брейк Федерация, участваха отбори от: Добрич, Варна, Бургас, Разград, Благоевград, Троян, Перник, Монтана, Ямбол, Пазарджик и три отбора от София.

Турнирът бе и с благотворителна кауза – до сцената имаше кутия за дарения за 17-годишния Мартин Христов от Разград, който се бори с тежко заболяване.

Снимки от турнира можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=razgrad&set=a.10158260851697245.

Ето и класирането на медалистите:

ДЕВОЙКИ 6-9г.

 1. Мария Бъчварова /Plastic Def Squad/ Ямбол
 2. Анна Кривошея /Кошера / Добрич

ЮНОШИ 6-9г.

 1. Данаил Иванов /Plastic Def Squad/ Ямбол
 2. Никола Цонев /Plastic Def Squad/ Ямбол
 3. Искрен Димитров /Кошера/Добрич

ЖЕНИ 10-12г.

 1. Ая Краева
 2. Радина Бъчварова
 3. Валентина Станева

МЪЖЕ 10-12г.

 1. Николай Кафелов
 2. Стефан Русев
 3. Самуил Иванов

ЖЕНИ 13-15г.

 1. Пламена Георгиева
 2. Рая Иванова
 3. Бенедетта Бенедетто

МЪЖЕ 13-15г.

 1. Николай Петров
 2. Валичко Георгиев
 3. Константин Шарапчиев

ЖЕНИ 16-18г.

 1. Ив Дескова
 2. Ния Василева

МЪЖЕ 16-18г.

 1. Никола Янакиев
 2. Божидар Пехливанов
 3. Тодор Замярков

ЖЕНИ 19-34г.

 1. Габриела Янкулова
 2. Сесилия Попова

МЪЖЕ 19-34г.

 1. Венцислав Йорданов
 2. Добрин Янев
 3. Иван Николов

МЪЖЕ 35+

 1. Димитър Андреев
 2. Галин Иванов

CREW BATTLE под 16 г.:

 1. Black Style Squad / Бургас
 2. X-Energy Crew / София

CREW BATTLE над 16 г.:

 1. No Name Crew / Пазарджик
 2. Da Clique / Перник

 

 

 

 

 

 

 

 

 3,500 total views,  8 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *