В събота е “Часът на Земята”, изгасете лампите за час

И тази година Община Разград се включва в най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“ – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Тя се организира всяка последна събота на месец март за 15-та поредна година от WWF – Световен фонд за дива природа. Тази година ще се случи между 20,30 и 21,30 ч. на 26 март под мотото „Часът на Земята 2022: Общ дом. Общо бъдеще.“.

Тази година от WWF и други екоорганизации настояват  единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. С инициативата организаторите от WWF изразяват и своята дълбока солидарност и подкрепа за колегите си в Украйна, техните семейства и народа им. Сред символите на кампанията тази година е рисунка на 15-годишната Елмаз Емиросанова от Украйна.

„Часът на Земята 2022“ ще се проведе между 20,30 и 21,30 ч. в събота, тогава в знак на солидарност с човечеството и планетата се изгасват светлините на обществени сгради и частни домове.

В този времеви диапазон в Разград ще бъдат изключени светлините на знакови за града обекти – Часовниковата кула и площад „Независимост“ заедно с фонтана с момченцата.

Община Разград призовава и гражданите да се включат в инициативата „Часът на Земята“ като изгасят светлините в домовете си между 20,30 и 21,30 ч. в събота.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *