В Самуил и Лозница – най-малко регистрирани партии за вота на 27 октомври

Между 5 и 9 са партиите и коалициите, които са се регистрирали в общинските избирателни комисии в четирите по-малки общини в Разград. Както снощи Разград 24/7 съобщи, най-много – 15 – са регистрираните политически партии в ОИК-Разград, в Исперих са 10, в Кубрат – 9.

9 са политическите сили, които искат кметския пост в най-малката община в Разградско – Цар Калоян. Това са Коалиция „БСП за България“, коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – „Да, България, ДСБ, „Зелено движение“, ДПС, НФСБ, ГЕРБ, ЗНС, „Движение 21“, Новото време, ДОСТ. Воля са се регистрирали само за участие във вота за общински съветници. Интересното в Цар Калоян е, че е единствената община с кандидати от „Движение 21“ на Татяна Дончева, пълномощникът на движението в Цар Калоян е бившият кандидат-кмет Исмаил Касабов. „Новото време“ пък, не само в Цар Калоян, а във всичките 7 общини се представлява от доскорошния депесар Али Назмиев.

8 са политическите сили с мераци за кметския пост в Завет, това са: коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – „Да, България, ДСБ, „Зелено движение“, БСП за България, ДПС, ЗНС, ГЕРБ, НФСБ, ДОСТ, Новото време. От Воля ще участват само във вота за общински съветници и селски кметове.

5 са регистрираните за участие в кметския вот в Лозница. Това са: БСП за България, коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – „Да, България, ДСБ, „Зелено движение“, ДПС, ГЕРБ, Новото време. И тук Воля няма да се бори за общински кмет, а само за съветници и селски кметове.

5 са и политически сили с желание да участват във вота за кметския стол в Самуил. Това са: БСП за България, коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ – „Да, България, ДСБ, „Зелено движение“, ГЕРБ, ДПС, Новото време. И тук Воля няма да има кандидат за общински кмет, а само за съветници и за селски кметове. В Самуилско обаче има двама независими кандидати за кметове на села – Александър Дочев в Хърсово и Гюнеш Хюсеинов в Желязковец.

Имената на кандидатите ще научим до 24 септември, когато е крайният срок за регистриране на листите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *