В Разград премиера за новия български спектакъл „Парен каша духа”

Със здравословния оптимизъм на героите от най-веселия ресторант ще имат възможност да се запознаят почитателите на театралното изкуство в Разград във вторник, 18 май. Тогава е премиерата на новия български спектакъл „Парен каша духа”. Представлението на Театрално-музикален център-Разград ще има предпремиера в неделя в НДК – съобщи режисьорът и актьор в спектакъла Робин Кафалиев. След това пиесата ще бъде представена и на сцената на „Сълза и смях”, после в Казанлък, Троян и други градове.

Сценарият на спектакъла е на Христо Христов и Рени Христова. Ситуацията ни е до болка позната и актуална – по време на COVID-кризата държавните разпоредби се променят през ден и РЗИ ту отваря, ту затваря ресторанта, в който се развива действието.

С такова темпо са били и репетициите по новия спектакъл, тъй като и театрите, както ресторантите, ту се отваряха, ту се затваряха.

На този съвременен фон виждаме и актуална интерпретация на мъдрата българска поговорка „Парен каша духа”.

Идеята е да погледнем по-ведро на нещата, да заменим мрънкането и хленченето с по-позитивен поглед към света  – обясни Робин Кафалиев.

Спектакълът има препратка към емблематичното телевизионно предаване „Аламинут”, общи са и част от персонажите.

Авторите и участниците смятат, че това е сред първите театрални произведения, които включват темата COVID-19.

В спектакъла участват: Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Евгени Стефанов, Веселин Борисов, Иван Иванов, Цветана Благоева, Анна-Мария Николаева и трупа от естрадна сцена „Назъм Хикмет”.

Сценографията е на Теодор Даскалов.

Премиерата е на 18 май от 19,00 ч.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *