В поповската болница излекуваха разградчанин с тумор колкото мъжки юмрук

Огромен тумор извадиха лекарите от болницата в Попово от пациент от Разград на 61 години – съобщава Дарик Радио.

„Опипахме тумора през корема, въпреки че той беше на дебелото черво, голям е колкото мъжки юмрук“, разказва за Дарик хирургът д-р Стамен Стаменов. Оперираният мъж се чувства добре, изписан е и сега евентуално му предстои лечение с химиотерапия.

61-годишният Венцислав Цачев от Разград от две години насам обикаля болници, като се оплаква от болки и подуване на корема. Лекарите често го отпращали с лекарства и му казвали, че имал бирено коремче.
Тези дни той попада в отделението по хирургия към МБАЛ – Попово, където установяват че има огромен тумор на дебелото черво.
Хирургът д-р Стамен Стаменов разказа, че опипал туморното образование през корема.

„По време на прегледа забелязахме едно подуване в коремната област и дори ми беше трудно да повярвам, че такъв тумор може да се напипа отвън” – разказа хирургът д-р Стамен Стаменов.

„Когато го отворихме видяхме за какво голямо нещо става въпрос” – допълни той. Лекарят каза, че подобни образувания не са изключение. В случаят обаче пациентът е извадил късмет, защото няма разсейки.

Доктор Стаменов наблегна на това, че е много е важно хората да си правят профилактични прегледи при квалифицирани специалисти, защото могат да си спестят сериозни неприятности.

В момента пациентът се възстановява добре и е изписан за домашно лечение. Венцислав Цачев изказа благодарност за високия професионализъм и доброто отношение към целия персонал на отделението по хирургия на болницата в Попово.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *