В пожаро-тактическо занятие за 3 минути евакуираха Общинска и Областна администрация

Пожаро-тактическо занятие на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград се проведе днес наобяд в сградата на Общинска администрация Разград. Учението включваше и учебна евакуация на служителите и посетителите в сградата, в която се помещават Общинска и Областна администрация – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Целта на учението бе да се видят реакциите на служителите в двете институции, на гражданите, както и подготовката на служителите в РСПБЗН – обясни началникът на Районната служба главен инспектор Радослав Христов. Подобни учения се провеждат периодично в институции и предприятия.

Проиграна бе ситуация на възникване на пожар в кабинет, в който работят служители от отдел „Опазване на околната среда”. След сигнал до тел. 112 бе извършена евакуация на хората в сградата. Пристигнаха два пожарни автомобила и линейка. Според сценария един от служителите бе останал блокиран в кабинета на главния архитект. Той бе изведен от огнеборците с помощта на специализирана автомеханична стълба с дължина 30 метра и с поставена спасителна качулка, която осигурява допълнително въздух за пострадалия. При слизането си от стълбата той бе посрещнат от екипа на Спешна помощ.

Евакуацията бе извършена за 3 минути, каквото е изискването при такива ситуации, а общо учението продължи около 15 минути.

Още снимки можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *