В петък награждават най-добрите млади журналисти

Церемонията по награждаването на победителите в деветото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, който се организира от Община Разград и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград, ще се проведе на 11 юни, петък, от 15,00 ч. в родната къща на патрона на творческата надпревара – къща музей „Станка и Никола Икономови“ в Разград.Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Церемонията по награждаване включва поднасяне на цветя пред барелефа на видните разградски възрожденци от името на участниците в конкурса, които няма да успеят да присъстват лично.

Въпреки трудностите при организиране на образователно-възпитателния процес през настоящата учебна година, ръководители от 57 образователни институции от страната и региона съумяха да се подготвят за участие в деветото издание на националния ученически журналистически конкурс, допринасяйки за неговото развитие. В конкурса участваха 166 млади автори и 61 колектива, разпределени в три възрастови групи от 35 населени места в следните областни центрове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил,  Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково. До края на юни по пощата ще бъдат изпращани наградите на класираните участници, които не успеят да присъстват лично на награждаването.

Комисиите по оценяване на материалите в конкурса са в състав: за раздел „Публицистика“ – Димитър Петров – публицист, Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник “Екип 7“; за раздел „Радиожурналистика“ – Валентина Колева и Марина Бенова – радиожурналисти и Дамян Христов – връзки с обществеността.

Протоколите са публикувани на сайтовете на организаторите Община Разград https://razgrad.bg/%D1%86%D0%BF%D0%BB%D1%80-%D1%86%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%82 и ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-гр.Разград – http://cutntrz.simplesite.com/449625653, както и на сайта на Националния дворец на децата.

От ЦУТНТ имат готовност да предложат мотивирано искане за включване на поредния Десети национален ученически журналистически конкурс в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците  на МОН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *