В ОУ”Никола Икономов” започна отбелязването на 60-годишния юбилей на училището

Близо двадесет деца от прогимназиален етап на ОУ „Никола Икономов“ – Разград  участваха в литературния конкурс под надслов „Будителски светилник“ – съобщават от школската управа. Проявата е посветена на патронния празник, 1 ноември, и на 60-годишния юбилей на учебното заведение.

С много чувство и пламенност учениците са рецитирали стихотворения пред камерна публика заради епидемичната ситуация. А заради будителския си дух  и старание участниците са поздравени от директора на ОУ „Никола Икономов“ Димитър Петров.

На първо място в рецитала се класира шестокласничката Савина Йорданова с изпълнение на стихотворението „Ботев“ от Никола Вапцаров. Нейни подгласници са седмокласниците Амир Халачев и Преслава Неделчева, които заеха второ и трето място. С поощрение е удостоена шестокласничката Пламена Панова.

Всички ученици, рецитирали патриотични стихотворения, са зарадвани с грамоти, а за призьорите училището осигури книги.

В края на миналата седмица в изпълнение на празничния юбилеен календар в ОУ „Никола Икономов“ бе организиран и турнир по тенис на маса, за който  бяха поканени всички основни училища от община Разград. Спортната проява премина при спазване на всички препоръки на здравните власти и с особен интерес от младите тенисисти. Победители при момчетата станаха Симеон Кирилов – ОУ „Васил Левски“, Денислав Денчев – ОУ „Никола Икономов“ и Пламен Калоянов – ОУ „Васил Левски“. При момичетата с бързина и точност се откроиха сестрите Гюлбен и Гамзе Узунови – и двете представителки на училището домакин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *