В неделя Тръбач избира кмет, кандидатът е един

Частични избори се провеждат в неделя в лознишкото село Тръбач. Насрочването им се наложи, тъй като избраният на редовните избори миналата година кмет Айдън Ахмедов почина в началото на 2024 г.

Кандидатът за поста е един – Хайрие Мехмедова от ДПС. Една е и секцията, в която ще се гласува.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за кмет на с.Тръбач, общ. Лозница на 23 юни 2024г. Това съобщават от пресцентъра на полицията.

В седмицата преди 23.06.2024г., когато ще се проведат изборите за кмет на с.Тръбач, общ.Лозница е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен/зелен паспорт ), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-РАЗГРАД  е създадена следната организация за работа:

1.В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването и или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност(лична карта, личен /зелен/паспорт )или лична карта с изтекъл срок на валидност;

  1. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 21.06.2024г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Разград или в сектор БДС при Районно Управление-Лозница за дните от17.06.2024г. до 22.06.2024 г. от 08.30ч. до 17.00ч. и на23.06.2024г. от 08.30ч. до 19.00ч.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за за кмет на с.Тръбач, общ.Лозница, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде в РУ-Лозница или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 23 юни 2024г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *