В неделя са консултациите за парламентарните и евроизборите

Областният управител Владимир Димитров е насрочил за неделя, 14 април, консултациите за състава на Районна избирателна комисия за изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители в 50-тото Народно събрание.

В тях могат да участват както парламентарно представените политически сили, така и други партии и коалиции.

Участниците в консултациите трябва да представят пълномощни от лицата, представляващи техните партии, както и други документи, описани в съобщение, публикувано на интернет страницата на Областна администрация.

За изборни райони до 9 мандата Районните избирателни комисии трябва да са 13-членни, включително председател, секретар и между двама и четирима заместник-председатели. Изискване на Изборния кодекс е и да се спазва съотношението между парламентарно представените партии и коалиции в 49-тото Народно събрание. Така консултациите ще са най-вече относно ръководните позиции, тъй като съотношението вече е регламентирано: коалиция ГЕРБ-СДС ще има 4 членове, коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ – 3, ДПС – 2, Възраждане – 2, БСП за България – 1, Има такъв народ – 1.

Консултациите започват в 10,00 ч. на 14 април в зала 712 в Областна администрация-Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *