В неделя е погребението на удавените край Синеморец баща и син

В неделя, 1 септември, ще е погребението на двамата разградчани, които вчера се удавиха на плажа „Липите” край Синеморец – съобщиха за Разград24/7 близки на Григор Григоров и Радослав Георгиев.

Телата им днес са освободени от моргата в Бургас и се транспортират към Разград. Насам пътуват в момента и останалите разградчани от компанията – няколко семейства с деца на близка възраст. Почивката им на Южното Черноморие е трябвало по предварителните им планове да приключи днес.

Вчера те за пръв път посетили неохраняемия плаж „Липите”. По-голямата част от компанията останала на плажната ивица, само двамата тийнейджъри – Радослав и Мишел заедно с бащите си и още един мъж от групата – тръгнали да разглеждат околностите, преминали през близките скали и отишли на по-усамотена част от плажа. Момчетата се придвижвали по-бързо и влезли във водата още докато бащите им били на скалите, възрастните дори ги снимали, коментирайки си, че е трябвало да ги изчакат. Че е трябвало да сторят така, се усетил и Мишел и предложил на връстника си да излязат от водата, за да не им се карат. Били на няколко метра от брега, но когато тръгнали да излизат, Радо се оказал заклещен от водовъртеж и не можел на помръдне. Другото момче извикало бащите, те успели да го извадят, но Радо и неговият баща Григор Григоров – се оказали в капана на мъртвото вълнение. Притекли се и други хора наблизо, обадили се на тел. 112, морето обаче трудно пуснало дори мъртвите вече тела. За изваждането им помогнали хора с джетове.

Останалите от компанията изказват благодарност както на хората, които са помогнали, така и на местните, а също и на собствениците и персонала на хотела, в който са били отседнали. Когато се прибрали в хотела, собствениците разпоредили да се спре музиката, оказали необходимото съдействие на съпругата и майка на двамата загинали.

След половин месец Радослав Георгиев щеше да бъде 10 клас в ПТГ”Шандор Петьофи”-Разград, от ръководството на учебното заведение изказват съболезнования на близките и смятат да изпратят представител на погребението утре от 14,00 ч. в църквата „Св.Николай Мирликийски”. Григор Григоров е работел като шофьор, съпругата му е учителка в ДГ”Васил Левски”, имат и по-малък син.

Искрени съболезнования и от екипа на Разград24/7.

Снимка: www.chernomorie-bg.com

 

One Reply to “В неделя е погребението на удавените край Синеморец баща и син”

 1. Вълна

  И те виждах до последно, и потърсих те отвъд, тук в дълбокото усетих колко празен е брегът.

  Как безмълвно е сърцето, как изпълва го тъга, жив без теб не ще се върна, нека тихо продължа.

  И морето ни погълна, като спомен те видях, скоро пак ще те прегърна, детски мой, единствен свят.

  Е.Н.

  30 Август 2019 г.

  *Моите съболезноивания. Бях свидетел на трагедията. Нека това стигне до близките, написано е за бащата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *