В навечерието на Коледа 71 талантливи деца ще получат стипендии по Мерките за насърчаване на творческите заложби на Община Разград

Разград

В навечерието на Коледа 71 талантливи деца ще получават грамоти и еднократни финансови стипендии по Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград за 2022 г. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Церемонията е насрочена за 11,00 ч. на 22 декември във фоайето на 11 етаж на Община Разград.

Включването в Мерките за насърчаване на творческите заложби се определя от Експертно-консултативна комисия, която разглежда заявленията на талантливите деца от общината, които през годината са представили достойно Разград на различни конкурси, фестивали и състезания. Общата сума, предвидена в общинския бюджет по Мерките, тази година е 30 000 лева, миналата година бе 25 000 лв. Еднократни стипендии за постиженията си талантливите деца на Разград получават за осма поредна година.

Стойността на финансовия стимул за всяко от децата е различна съобразно класирането в различните форуми. През последните години заради Ковид-обстановката талантливите деца получаваха стипендиите си по банков път, в четвъртък се възстановява получаването лично от ръководството на Община Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *